Ons Bedrijf

Img

Korte historie van het bedrijf:

Het bedrijf is opgericht in het jaar 1924 door dhr. Philippus Dijkstra geboren in 1892 te Lioessens. Later wonende te Morra op nr. H 78 (nu Tsjerkestrjitte).

In 1924 oprichting onderneming ’s activiteiten landbouwloonbedrijf / elektrotechnische installatiebedrijf aan de Achterwei 2 te Morra.

Inhoudende aanleg elektra / verkoop artikelen en reparatie / fietsen e.d. Ook werden er zelf landbouwmachines ontwikkeld b.v. kunstmeststrooiers en bietenploegjes (voor paarden). Verder was er een dorsmachine (dorskast) waar ze winters mee langs de boeren gingen, om het graan dat in de schuur was op geslagen te dorsen. Hier kwam nog al wat mankracht aan te pas.

Op 1 januari 1966 gingen de zonen Jacob Klaas en Folkert Willem bij hun vader in het bedrijf en werd het Loonbedrijf Ph. Dijkstra & zn.

Na het overlijden van vader in 1968 gingen de broers samen verder als Gebr. Dijkstra. De activiteiten werden toen meer gericht op het loonwerk. Alleen Folkert deed nog wel wat installatiewerk erbij. Na een bedrijfsongeval in 1970 van Folkert (hij kwam met hand in Combine) kon hij het werk niet meer doen en is het bedrijf in 1972 voortgezet door Jacob Klaas. Het bedrijf ging verder onder de naam J.K. Dijkstra en het installatiewerk werd afgestoten.

Op 1 januari 2003 is Philippus Pieter zoon van Jacob Klaas in het bedrijf gekomen en zijn ze onder de naam Loonbedrijf J.K. Dijkstra & zn. verder gegaan.